- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 160 |
Ovesné vločky jemné Emco | 100 |
Brusinky sušené | 20 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Elinas Jogurt řeckého typu bílý | 80 |
Dochucovadla:
1 lžička skořice
Energetická hodnota celkem: 4536 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 302 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 12.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jogurt rozmícháme se lžící vody. . V druhé míse smícháme špaldovou mouku, kypřící prášek do pečiva a ovesné vločky – nejlépe ovesné vločky s klíčky. Do tekuté směsi postupně přimícháváme směs sypkou. Když se nám směs spojí, přidáme pokrájené sušené brusinky a čajovou lžičku skořice. Necháme předehřát troubu na 160 stupňů celsia a rukou tvarujeme kuličky, které na plech přitlačíme a vytvoříme placičky v potřebné velikosti. Sušenky v troubě lehce nabydou, nečekejte ale, že se těsto při pečení nějak významně rozteče do stran. Pečeme na 160 stupňů 15 – 20 minut dozlatova. Po vyjmutí s trouby jsou sušenky křehké, nechte je tedy vychladnout na rovném povrchu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.